به دلایل مختلف، بسیاری از ما غربالگری های سالانه و معاینه هایی را که در اغلب سرطان ها جهت تشخیص زودرس نیاز است، به تعویق می اندازیم. اما باید بدانیم که هنوز هم ، تشخیص به موقع یکی از بهترین سلاح ها در برابر این بیماری است.
غربالگری ها می توانند سرطان را قبل از ظهور علائم تشخیص دهند. شما نیز می توانید با توجه دقیق به تغییرات در بدن خود علائم هشدار دهنده اولیه را تشخیص دهید. اگر مورد جدید یا متفاوتی را مشاهده کردید که چندین هفته طول می کشد با ارائه دهنده خدمات بهداشتی خود تماس بگیرید. هر علامتی که مشاهده می کنید ، به معنی سرطان نیست. اما در اینجا به 17 مورد از علائم شایع در سرطان می پردازیم که ممکن است مشاوره با پزشک را الزامی می کند:
1. دوره های قاعدگی غیر عادی یا درد لگن
بیشتر خانم ها گاهاً قاعدگی نامنظم یا دردهای شکمی دارند. اما درد مداوم یا تغییر در دوره های قاعدگی یا همان پریود شما می تواند نشانه سرطان دهانه رحم ، رحم یا تخمدان باشد.
2. تغییر در عادات بهداشتی
تغییرات قابل توجه در عملکردهای بدن می تواند نشانه ای از سرطان روده بزرگ ، پروستات یا مثانه در کنار سایر سرطان ها باشد. علائم هشدار دهنده عبارتند از یبوست یا اسهال مداوم. خون سیاه یا قرمز در مدفوع شما، مدفوع سیاه و قیر مانند؛ تکرر ادرار و خون در ادرار .
3. نفخ شکم
همه ما هر از گاهی احساس نفخ می کنیم. اما نفخ بیش از دو هفته می تواند نشانه سرطان تخمدان و همچنین سرطان های مختلف دستگاه گوارش باشد.
4- تغییرات پستان
این موارد شامل یک توده جدید ، گودی ، تغییر رنگ ، تغییر در اطراف نوک پستا یا ترشحات غیرمعمول از پستانها باشد که قبلاً نداشته اید. اگرچه سرطان پستان بیشتر در زنان رخ می دهد ، مردان نیز می توانند به آن مبتلا شوند.
5. سرفه مزمن
سرفه ای که بیش از دو هفته ادامه یابد ، به ویژه سرفه خشک ، می تواند نشانه سرطان ریه باشد.
6. سردرد مزمن
سردردی که بیش از دو هفته طول بکشد و به داروهای معمول پاسخ ندهد ، می تواند ناشی از تومور مغزی باشد.
7. مشکل در بلعیدن
اگر بیش از دو هفته احساس می کنید غذا در گلو گیر کرده یا در بلع مشکل دارید ، این می تواند نشانه سرطان گلو ، ریه یا معده باشد.
8. کبودی بیش از حد
کبودی در ناحیه ران که ناشی از برخورد به میز قهوه خوری باشد اتفاقی کاملا طبیعی است. اما کبودی زیاد و ناگهانی در مکان های غیرمعمول که ناشی از ضربه نباشد ، می تواند نشان دهنده انواع مختلف سرطان خون باشد.
9. تب یا عفونت مکرر
افزایش پی در پی تب ، یا ابتلای مکرر به عفونتها می تواند نشان دهنده یک سیستم ایمنی باشد که توسط لنفوم یا لوسمی درگیر شده است.
10. تغییرات دهانی
زخم ها یا ضایعات مداوم یا مناطق دردناک در دهان ، به ویژه در افرادی که سیگار می کشند یا از مشروبات الکلی به وفور می نوشند ، می تواند نشانه انواع مختلفی از سرطان های دهان باشد.
11. تغییرات پوستی
تغییر شکل ظاهری خال یا علامت تولد باید توسط ارائه دهنده خدمات بهداشتی ، چه به صورت حضوری و چه از طریق ویزیت ویدئویی ارزیابی شود. برای به خاطر سپردن اینکه کدام یک از تغییرات نگران کننده است ، از اصل ABCDE استفاده کنید .
عدم تقارن(Asymmetry): نیمی از خط و خال و یا علامت مانند نیمه دیگر نیست.
لبه (Border) : لبه ها نامنظم یا تار هستند.
رنگ(Color): متنوع یا متناقض است ، هم سیاه و هم قهوه ای.
قطر(Diameter): بزرگتر از اندازه پاک کن مداد است.
در حال تغییر(Evolving): این به هر خال اشاره دارد که با گذشت زمان رشد می کند ، خونریزی می کند یا هرگونه تغییری دارد.
12. دردی که تدوام دارد
درد مداوم در هر نقطه از بدن شما که دلیل مشخصی ندارد و به درمان های استاندارد پاسخ نمی دهد باید ارزیابی شود.
13. خستگی مداوم
یک تغییر ناگهانی و پایدار در سطح انرژی شما ، صرف نظر از میزان خواب شما ، می تواند نشانه سرطان خون یا لنفوم باشد.
14. خونریزی پس از یائسگی
دلایل زیادی برای این امر وجود دارد ، اما اگر ادامه یابد ، پزشک ممکن است بخواهد سرطان دهانه رحم یا سرطان خود رحم را بررسی کند.
15. درد یا حالت تهوع در معده
ناراحتی غیرمعمول که بیش از دو هفته طول بکشد می تواند نشانه هشدار دهنده سرطان های کبد ، لوزالمعده یا سیستم های گوارشی مختلف باشد.
16. کاهش وزن بدون دلیل
وزن نوسان دارد. اما از دست دادن وزن بدون ورزش و رژیم یا از دست دادن اشتها ، می تواند نشانه ای از انواع مختلفی از سرطانها باشدد.
17. توده های غیرمعمول
هر توده یا گره جدیدی که از بین نرود باید ارزیابی شود. غدد لنفاوی اغلب هنگام سرماخوردگی متورم می شوند ، اما اگر بعد از خوب شدن ورم همچنان ادامه داشت ، باید با پزشک خود تماس بگیرید.
این مقاله فقط برای اهداف آموزشی است و هدف آن جایگزینی توصیه های پزشک یا سایر ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی نیست. ما شما را تشویق می کنیم که هرگونه سوال یا نگرانی را با ارائه دهنده خدمات بهداشتی- درمانی خود در میان بگذارید.
منبع: وب سایت www.ucsfhealth.org