اطلاعات داروئی

10 نشانه ای که ممکن است به بیماری کلیوی مبتلا باشید

10 نشانه ای که ممکن است به بیماری کلیوی مبتلا باشید

یش از 37 میلیون بزرگسال آمریکایی با بیماری کلیوی زندگی می کنند و اکثر آنها از بیماری خود اطلاع ندارند. “تعدادی از علائم جسمی بیماری کلیوی وجود دارد ، اما گاهی اوقات افراد آنها را به بیماری های دیگر نسبت می دهند. همچنین، کسانی که مبتلا به بیماری کلیوی هستند تا زمانی که عملکرد کلیه ها به طور کامل متوقف نشود یا زمانی که مقادیر زیادی پروتئین در ادرار خود دفع نکنند هیچ علائمی را از خود نشان نمی دهند. این یکی از دلایلی است که فقط 10٪ از افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیه می دانند که به آن مبتلا هستند.

در حالی که تنها راه برای اطمینان از داشتن بیماری کلیوی ، آزمایش دادن است ، 10 نشانه احتمالی ابتلا به بیماری کلیوی را در اختیار شما قرار می دهیم. اگر در معرض خطر ابتلا به بیماری کلیوی هستید مانند افرادی که فشار خون بالا ، دیابت ، سابقه خانوادگی نارسایی کلیه دارند یا اگر بیش از 60 سال دارید مهم است که سالانه از نظر بیماری کلیوی آزمایش دهید. هرگونه علائمی را که تجربه می کنید حتماً به پزشک خود اطلاع دهید.

علائم بیماری کلیوی

  1. خسته تر هستید ، انرژی کمتری دارید یا در تمرکز مشکل دارید. کاهش شدید عملکرد کلیه می تواند منجر به تجمع سموم و ناخالصی ها در خون شود. این امر می تواند باعث احساس خستگی و ضعف در افراد شود و تمرکز را دشوار کند. یکی دیگر از عوارض بیماری کلیه ، کم خونی است که می تواند باعث ضعف و خستگی شود.
  2. در به خواب رفتن مشکل دارید. وقتی کلیه ها به درستی عمل نمی کنند ، سموم به جای خروج از بدن از طریق ادرار ، در خون تجمع می یابد. این حالت می تواند خوابیدن را دشوار کند. همچنین بین چاقی و بیماری کلیوی مزمن ارتباط وجود دارد و آپنه خواب در کسانی که بیماری مزمن کلیه دارند در مقایسه با جمعیت عمومی بیشتر است.
  3. پوستی خشک و خارش دار دارید. کلیه های سالم کارهای مهم بسیاری را انجام می دهند. آنها مواد زائد و مایعات اضافی را از بدن شما پاک می کنند ، به ساخت گلبول های قرمز خون کمک می کنند ، باعث استحکام استخوان ها می شوند و برای حفظ مقدار مناسب مواد معدنی در خون ضروری هستند. خشکی و خارش پوست می تواند نشانه ای از بیماریهای مرتبط با مواد معدنی و استخوانی باشد که اغلب همراه با بیماری پیشرفته کلیه است ، در این حالت کلیه ها دیگر قادر به حفظ تعادل مناسب مواد معدنی و مواد مغذی در خون شما نیستند.
  4. احساس می کنید که دچار تکرر ادرار هستید. اگر به دفعات زیاد ادرار می کنید ، به خصوص در شب ، این می تواند نشانه ای از بیماری کلیوی باشد. وقتی عملکرد فیلتراسیون کلیه آسیب می بیند ، می تواند باعث افزایش تمایل به ادرار شود. گاهی اوقات این حالت می تواند نشانه ای از عفونت ادراری یا بزرگ شدن پروستات در مردان باشد.
  5. خون در ادرار خود مشاهده می کنید. کلیه های سالم به طور معمول مانع وارد شدن سلول های خونی بدن به داخل ادرار می شود، اما وقتی فیلترهای کلیه آسیب دیده اند ، این سلول های خونی می توانند به داخل ادرار “نشت” کنند. خون در ادرار علاوه بر نشان دادن بیماری کلیه ، می تواند نشان دهنده تومور ، سنگ کلیه یا عفونت باشد.
  6. ادرار شما کف دار است. حباب بیش از حد در ادرار – به خصوص حباب هایی که قبل از از بین رفتن نیاز به چندین بار شستشو دارید – نشان دهنده پروتئین در ادرار است. این کف ممکن است مانند کفی باشد که هنگام مخلوط کردن تخم مرغ مشاهده می کنید ، زیرا پروتئین معمول موجود در ادرار یا همان آلبومین ، همان پروتئین موجود در تخم مرغ است.
  7. در اطراف چشم خود حالت پف کردگی و تورم مداوم را تجربه می کنید. پروتئین در ادرار علامت اولیه آسیب دیدگی فیلترهای کلیه است و باعث می شود پروتئین به ادرار نشت کند. این پف دور چشم شما می تواند به این دلیل باشد که کلیه های شما به جای نگه داشتن آن در بدن ، مقدار زیادی پروتئین در ادرار نشت می کنند.
  8. مچ پا و پاهای شما متورم است. کاهش عملکرد کلیه می تواند منجر به احتباس سدیم شود و باعث تورم پا و مچ پا شود. تورم در اندام تحتانی می تواند نشانه ای از بیماری قلبی ، بیماری کبدی و مشکلات مزمن ورید پا نیز باشد.
  9. اشتهای شما کم است. این یک علامت بسیار کلی است ، اما تجمع سموم ناشی از کاهش عملکرد کلیه می تواند یکی از دلایل آن باشد.
  10. عضلات شما گرفتگی دارند. عدم تعادل الکترولیت می تواند در نتیجه اختلال در عملکرد کلیه باشد. به عنوان مثال ، سطح پایین کلسیم و فسفر کنترل نشده ممکن است در گرفتگی عضلات نقش داشته باشد.

منبع: وب سایت www.kidney.org

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *